ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ
Dün kıymalı pide yapmıştın ve biraz iç kalmıştı.Bugün de çaya misafirim gelecekti ..Kara, kara düşünüp duruyordum aklıma geçenler de haşhaşlı yaptığım çiçek poğaça geldi.
Ben dünden artan kıymalı iç harcını kullandım tabii peynir , patatesli yada nutella sürebilirsiniz ;) Tercih sizin.
Çiçek poğaça tarifi
■ 1 paket un
■ 2 adet yumurta
■ 1 su bardak ayçiçek yağı ( 150 ml )
■ 2 su bardağı ılık süt ( 300 ml )
■ 1 paket kabartmatozu
■ 1 adet yaş maya
■ 1 yemek k.tuz
■ 1 tatlı k.şeker
ÜRERİ İÇİN
■ 1 adet yumurta
Yapılışı
▪▪▪▪▪▪
Yoğurma kabına unumuzu alıyoruz ortasını havuz gibi açıyoruz ve tüm malzemerli döküp ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz.Hamur kesinlikle ele yapışmıyor ;)
Yoğurma işleme bittince ağzı kapalı olarak hamuru mayalıyoruz.Hamur ikiye kalayacak..Ben artık yeni bir yöntem buldum kendimce :)))) artık hamuru streç foliyeye sarıp 10 dakikada mayasıni getiriyorum :)))) Süper bir yöntem kesinlikle tavsiye ederim..
Mayalanan hamurunuzu Bezeler alıp açıyoruz un serpmeden..Su bardağının ağziyla hamurları kesiyoruz ve dilediğiniz iç harcından koyup resimde ki gibi işlemi uyguluyorsunuz.
Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli yada nirmal tepsiye diziyorsunuz.Tekrar 30 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sürüp 220 derece fırında pişiriyorsunuz..
Afiyet olsun
No Comment to " ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ "