Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

SÜT REÇELI ( MILCHMÄDCHEN ) TARIFI

Hayırlı günler değerli takipçilerim.
Süt reçelini muhakkak duymuşunuzdur ..
Almanyada pasta ,kek gibi tatlılarda kulanılan milchmädchen dediğimiz tatlı kahve sütü gibi aynen. Bu tarifimizi aslında süt ,şeker ve kabartma tozuyla elde ediyorduk  ;)  Biraz nette araştırdım bir çok blogger arkadaşlarda öyle yapıyor.Ben biraz farklılık yaptım ve içine nişasta ve vanilya şekeri ekledim.Denedim ...Veeee sonuç muhteşemmmm
1 litre süt kulandım yarısını milchmädchen kıvamında yaptım..Diğer yarsınıda koyu olsun dedim 20 dakika kadar kısık ayarda pişirmeye devam ettim..Harika kahvaltılık bir reçel oldu.
pasta ,kek , kurabiye gibi tatlılarda kullanabileceğiniz harika bir lezzet diyebilirim.
Geçenler de Raffaello truf yapmıştım milchmädchen kulandım ..
Deneyin tarifimi çok beğeniceksiniz ;)

Hepinize musmutlu hayırlı günler diliyorum.




Süt reçeli ( Milchmädchen ) tarifi











Gerekli malzememiz
----------------------------------



★  1 litre yağlı süt

★  600  g toz şeker

★  4 paket vanilya şekeri

★ 1 paket  kabartma tozu

★  2 yemek kaşığı mısır nişasta



Yapılışı
★★★★


Malzemeleri 2 litrelik derin bir tencereye alıyoruz.
Malzemeleri orta hararette 1 saat ara ,ara karıştırarak pişiriyoruz.
kıvamı ve rengi koyulaşacak..Ne kadar uzun kaynarsa okadar koyu olacak kıvamı..
Dilerseniz içine kavrulmus fıstıkta ilave edebilirsiniz..
kahvaltı masanızı süt reçelimizle şenlendirin derim ;)


Afiyet olsun














PAYLAŞ:

No Comment to " SÜT REÇELI ( MILCHMÄDCHEN ) TARIFI "