BAL KABAKLI KIŞ TATLISI TARIFI
Tamamen benim uydurma tatlım ..Bal kabağının tatlısını ne çocuklar ne eşim ne de ben severim.Ama ne kadar da faydalı olduğunu biliyoruz.Bal kabağını sevmenin yolunu buldum desem artık ;)
Tam damak sevkimize göre bir tatlı çıkardım ve onun sevincini yaşıyorum şuan ;)
Tatlımızın için de elma ,havuç , bal kabağı ve tarçın var .Bunların bağışıklık sistemimize ,gözümüze ve sihnimize ne kadar faydalı olduğunu bildigim için çok mutluyum.
Umarım sizlere de bu tatlı sade bal kabağı tatlısı sevmeyenlere alternatif olur ;) Adını bal kabağı kış tatlısı koydum çünkü bu isim tarçın ve elma genelde kış aylarında yenildiği için çok yakıştı :*
Hepinize hayırlı bir gün diliyorum..
Bal kabağı kış tatlısı
Gerekli malzememiz
------------------------------------
■ 1 Kilo bal kabağı
■ 1 adet elma
■ adet havuç
■ yarım çay bardağı su
■ 1 paket vanilya şekeri
■ 1 çay bardağı tarçınlı şeker
■ yarım çay bardağı toz şeker
■ 1 paket vanilya puding tozu
■ 1 yemek kaşığı hindisan cevizi
■ üzeri için
Kavrulmuş fındık ,fıstık,badem yaprağı iri çekilmiş
Yapılışı
-----------------
Kabağı kabuğunu soyuyoruz iç lifini ve çekirdeklerini çıkarıp parçalayıp mutfak robotumda ufaltım.Havucu kabuğunu soydum yemeklik doğradım.Elnayıda yıkadım iç çekideğini aldım kabuğunu soymadan hepsini robotta püreledim ..2 litrelik tencerem de bal kabağını ,elma ve havucu aldım .Tarçın şekeri ,toz şekeri ,hindistan cevizi ve suyu ilave edip orta ateşte ocakta 15 dakika havurdum.Sonra kâselere pay ettim.Puding tozunu paketin de yazdığı gibi tarifi uguladam onuda sicak iken kâselere pay edip en son kavrulmuş fındık ,fıstıkları serptim.
Afiyet olsun
Ooooooooo harika nefisssss olmuş ellerine emeğine sağlık olsun
YanıtlaSil