Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KIREMITTE KÖFTE TARIFI

Kiremitte köfte dediğimiz de akla gelen lokanta olur ;)
Türkiye de tatil yaparken ailece lokantalardan gelen mis gibi köfte kokusuna bayılırdım.
Kiremit köfte meshur lokanta menüsüdür hele de taş fırında pişmis ise ;)
Ama o lezzete yakın bir köfte yaptım umarım siz de beğenirsiniz. .
Ben bu sefer hazır köfte harcı kulandım ama tabii ki siz herzam yaptığınız köfteden de yapabilirsiniz  ;)
Köfte harcımızı su değil de 1/2 çay bardağı sütle karıştırdım.
Köfte harcı ambalajında uygulamaya göre köftenizi hazırlayın ;)
Buyrun tarife geçelim :)

Kiremitte köfte








Malzemeler


● 1 Kilo köfte  (herzam yaptığınız köfte )
● 8 adet kiremit ufak boy kase
● 3 adet rendelenmiş domates
● 4 adet yemeklik doğranmış sivri biber
● 2 diş ezilmiş sarmısak
● 3 yemek kaşkaşığı domates salçası
●2 bucuk su bardağı su
3 yemek kasığı sıvı yağ
● tuz
●karabiber
● kırmızı pul biber
● 1 litre sıvı yağ


üzeri için kaşar rendesi


Yapılışı

köftemisi ceviz büyüklüğün de parçalar koparıp ister yuvarlak , ister uzun şekil veriyoruz ve kızgın yağda köftelerimizi kızartıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
Ayrı bir tencere de yağı alıyoruz ısınınca domates rendesi ve su hariç tüm malzemeleri alıyoruz 3 dakika yüksek derece ocakta çeviriyoruz ve suyunu ilave edip 8 - 10 dakika orda hararette kapağını kapatıp pişiriyoruz .Köfteleri kiremit kâselere pay edip sosunuda üzerine köfteleri kapatacak şekilde döküyoruz ve karaşr rendesi serpip  200 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz .
Afiyet olsun





PAYLAŞ:

No Comment to " KIREMITTE KÖFTE TARIFI "