Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BULGUR PİLAVI

YEMEGIN KRALI BURDA MILLET :)
YANINDA MIS GIBI YUFKASI BAS KURU SOGANI VE BUZ GIBI AYRANA NE DERSINIZ?

BUYRUN BULGUR PILAVINA  ;)


BÜYÜKCE BIR TENCERE DE 10 TANE TAVUK INCIK ALALIM  1.5 LITRE SU ILAVE EDIP HASLAYALIM VE KENARA ALALIM.

PILAV ICIN GEREKLI MALZEMELER


1 YEMEK KASIGI TERE YAG

5 YEMEK KASIGI SIVI YAG

2 YEMEK KASIGI DOLUSU DOMATES SALCASI

1 ORTA BOY DOMATES

2 TANE SIVRI BIBER

KARARINCA TUZ VE KARA BIBER

2 5 SU BARDAGI BULGUR

3 SU BARDAGI TAVUK SUYU


YAPILISI


Pilavlık tenceremize  tere yağ , sıvı yağ eritelimsakın yakmayalım.Domatesi,sivri biberi bol suyla yıkadıktan sonra dograyalım kizgın yağın içine atalım  ..tahta kaşığımızla karıştıralım dsalça , bulguru da Iilave edip güzeeeelce 2 dakida kavurup haşladığımız tavuk suyundanda ilave edip tuzunu,biberini katıp tenceren'in kapağını kapatıp önce yü ksek derece  sonra orta derece suyunu çekene kadar pişirelim pilavımızı.Servis yaparken haşlanmış tavuk Iinciklerinizle servis yapın ;)

Afiyet olsun

PAYLAŞ:

No Comment to " BULGUR PİLAVI "