TÜRKISCH LASAGNE ( YAĞLAMA TARIFI )
Hmmmm nefis'ki ne nefis ilk defa kayserli arkadaşım Şerife çadırgıda yemiştim bu nefis yağlamayı ;-)Şimdi her kayserli yapar bu yağlamayı ammmaaa şerifecim kadar yapamaz Ben yağlama değil'de Türkisch lasagne diyorum İtalyan mutfağı makarna bizim mutfak hamur işleriyle meşhurdur..Hamurdan yumurta büyüklüğün de parçarlar koparıp tatlı tabağı büyüklüğn de un serperek açın.Kızgın teflon davada yada silex , pizza tafada ters düz yaparak pişirin..Sadece bezdirelecek fazla bekletmeden ..Yoksa kuru oluyor ;)
Lavaş için gerekli malzeme
1 yaş maya .
1 kilo un
tuz
yeterince ılık su
Hamurunuzu herzaman oldu gibi yoğurun
kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edin.Hamuru sicak ortamda mayalanmaya bırakın ..İkiye katlıyan hamurunuzu cevizden biraz daha büyük beze alın ve tatlı tabağı büyülüğün'de açın .Teflon davanız'da ters düz pişirin fazla pişmiyecek çok hafif yoksa kuru olur lavaşlarınız..
kıymalı sos için gerekli malzeme
300 gr orta yağlı kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan
2 tane sivri biber
1 domates
1 avuç maydanoz
tuz
1 paket lasagne tozu
2 yemek k.salça
sosun yapılışı
kıymayı ve yağı tencereye alalım ve suyunu çekene dek pişirelim
Minik doğranmış soğanı ,biberi ,domates ve maydanozu ilave edelim güzelce soteliyelim..
2 kaşık domates salçası ,tuz ve lasagne tozunuda kattıktan sonra göz kararı kaynar su ilave edip son ayar ısıda fokurdayana kadar pisirelim ve orta hararete getirelim ocağı..15-20 dakika pişirelim
not : sosun suyu bol olsun corba gibi
Sevis tabağınıza lavaş ekmeğinizi alın üzerine sos gezdirin ve lavaş ekmeği kapatın tekrar yağlayın üzerine sarmisakli yogurt gezdirin servis yapin.Afiyet olsun
No Comment to " TÜRKISCH LASAGNE ( YAĞLAMA TARIFI ) "