TART HAMURU ( BISQUIT)
Yaz mevsimin de en çok tercihim meyveli tart olur..Birsürü tarifim var ama en çok bunu beğendim ;)
Siz de fark edeceksiniz inanın ;)
Hamurun özelliği hafif olması.
Yumurta ve şeker hafif derece de ocakta 5 dakika çırpılacak ..
Bu yöntem hamuru hafif olmasını sağlıyor ;)
Şantili yada pudingli üzerine dilediğiniz meyve dizebilirsiniz ;) Hayal gücünüze kalmış :))))
Haydiiiiin sıvayın kolacazlarını :)))))))
5 dakikada beşiktaş :))))))))
Tart hamuru (Bisquit teig )
Malzemeler
2 tane tart için gerekli malzeme
• 200 g şeker
• 4 yumurta
• 200 g un
• 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Yumurta ve şekeri tencereye alalım orta ısıda ocakta 5 dakika güzelce çırpalım.Sakın dibine tuturmayın..Ocaktan alalım ve soğmasını sağlayalım..Diğer malzemdleri de ilave edip tskrar çırpalım ve yağlanmış ve unlanmış 26 cm tart kalıbına dökelim hamurumuzu..170 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Gulum Gulom harikasin ... bu tarifi hemen notlarimin icinde aldim ;) Fadime
YanıtlaSil