KARNIYARIK TARIFI
Türk mutfağımızın tanımış ismi karniyarık :)))))Her aşcı farklı yapar karnıyarığı ..Soğan ,çeşnili,soslu vs
Ben de kendime has yaparım karnıyarığı ;) Bir de benim yaptığil deneyin derim sevgili takipçilerim ;) Eminim çok beğeniceksiniz inanın..
Haaaydin iş başına :)))))
karnıyarık
Malzemeler ( 10 kişilik )
▪10 adet yıkanılmış ve resim de gördüğünüz şekil alaca soyulmuş patlican
▪1/2 çay bardağı svıyağı
▪ 300 g orta yağlı kıyma
▪ 2 yemek kaşığı domatez salçası
▪3 diş dövülmüş samısak
▪1 1 /2 çay bardağı su
▪ 1 avuç kıyanıp ince kıyılmış maydanoz
▪ tuz ve karabiber
▪ 1 tane olgun rendelemiş domates
▪kızarmak için sivı yağ
▪üzeri için
▪dilmlenmiş domates ve sivri biber
Yapılışı
Patlıcanları bol suda yıkayıp kuruluyoruz kabuklarını resim de ggördüğünüz şekil soyup kızgın yağda patlicanları kızartıyoruz..
Fırın tepsisine dizip ortasını boydan boya kesiyoruz.
Ufak bir tencereye sıvıyağ ve kıymayı alıp suyunu atana kadar kavuruyoruz ve sarmısak ,maydanoz ve salçayı da ilave edip 2 dakika orta haratte çevirip suyunu tuzunu ,karabiberi de ekleyip karışırıyoruz .Katı olmiyacak havif sulu olması gerekiyor için'in..
5 dakika sosu pişiriyoruz fokur ,fokur :)))
Patlicanları kıymalı sos ile doldurup üzerine domates dilimi ve biberleri yerlestirip 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun
yanında mis gibi pirin pilavı ve çacık ile servis
yapıyoruz ;)
kıymalı sosunuz fazla gelirise sakin dökmeyin
Makarnaya çok yakışıyor ;)
Sivri biberim yoktu dolmalık biber dizdim |
No Comment to " KARNIYARIK TARIFI "