Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KABAKLI ALİ NAZİK TARİFİ

severek yemese de işte ben böyle yediririm ;)
Bir de faydası varsa mutlaka yemelerini sağlarım ;)

İşte size bu şifalı bitkinin bilmediğiniz faydaları;


  • Yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürür.
  • Kabızlığı giderir aynı zamanda idrar sökücüdür.
  • Basur ve prostat hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
  • Bedeni temizler, vücuttaki iltihapların dışarı atılmasını sağlar.
  • Bağırsak kurtlarının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Kan yapıcıdır.
  • Boğaz ağrısını ve öksürüğü keser.
  • Sinirleri yatıştırır, zihni güçlendirir.

Kabaklı ali nazik          




                                     

Malzemeler



  • 3 adet kabak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 500 g yoğurt
  • tuz
  • 2 diş sarmısak



sote için


  • 300 g et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz , karabiber , pul biber
  • 2 tane sivri biber
  • 1 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase kıyılmış maydanoz






Yapılışı
  • Kabağı yıkayıp soyuyoruz ve rendeleyip zeytin yağında çeviriyoruz orta hararette
  • Kabak , yumşayįp rengi dönecek ve suyunu atınca ocaktan alalım soğmaya bırakalım.
  • 500  gr yoğurdu dövülmüş samısakla birleştirip karıştıralım ..
  • Kabağı yoğurda ilave edip güzelce karıştıralım ..
  • Servis tabaklarına pay edelim.
  • Eti kuşbaşı doğrayıp erimiş terayağda etler suyunu salanakadar pişirelim.
  • Orta ateşte pişirin etleri ;)  Et iyice pişmesi gerekiyor , suyu salacak ..
  • Doğranmış  sivri biber, doğranmış domates (kabuklariyla)salça ve 2-3 çay bardağı kaynar sicak su ilave edelim tuzunu , biberleri serpip karıştıralım..
  • Orta ateş de 15 dakika pişirelim..
  • Servis tabağına aldığımız kabağın üzerine sotemizi gezdirelim.
  • Kıyılmış maydanoz serpip servis yapalım ;)


afiyeticler olsun takipcilerime  ;)







PAYLAŞ:

No Comment to " KABAKLI ALİ NAZİK TARİFİ "