Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KAYGANA,DÖNDERME


Hayırlı sabahlar takipçilerim beniiiiimm ;)
Her yaz türkiye'den getirdiğim gibi ,bu yaz tatilinde 'de yufkalarımı getirdim :)
Kuru yufkaları ıslatıp katlayıp poşetletiyorum ve almanyada puzluğa yerleştiriyorum.Çok güzel ,rahat oluyor kesinlikle siz'de bu şekil ugulayın derim ;)
Buzluktan çıktığında,buzu çözüldüğün de tazecik tüketebilirsiniz ;) yani korkmayın kuru olmuyor ..Bugün aklıma kaygana geldi yani dönderme ...Annem çok yapardı biz de afiyetle yerdik ;)
Haydin kaygana başına arkadaşlar ;)


Kaygana ( Dönderme )

Malzemeler

  • yufka
  • yumurta
  • tuz
  • sıvı yağ

Yapılışı



Tavaya tek kat yada tek kat yufkayı ortadan  iki ye bölüp bir miktar sıvıvı yağ koyup ( ben 1/2 çay bardağı ilave ettim..

1 adet yumurta kırın ve kararınca tuzunu ekleyip çatal ile yayın yumurtayı..Tabii 'ki yumurtanın üzerine kaşar peynir,lor yada herhangi bir peynir rendesi serpebilirsiniz.Sizin damak zevkinize kalmış ;)

Resimlerde 'aşama ,aşama yayınlıyorum arkadaşlar bu şekil uygulayın..Orta hararet 'de önlü arkalı pişrin.



 
Ve pişmiş kayganamızı bölüp ,yufkala sarıyoruz ..Serviz yapıyoruz..

 Bu kadar sevgili dostlar hepimnize afiyet olsun .




PAYLAŞ:

No Comment to " KAYGANA,DÖNDERME "