BAZLAMA TARIFI
Bazlamayı kim sevmez ? hele de yanında mis gibi çay , menemen , zeytin , peynir , domates ve biber varsa ;) Bazlama zor yapamam demeyin :) bu tarife göre uygularsanız seve, seve yaparsanız ;) Haydin tarife geçelim :))))Bazlama
Malzemeler
1 kilo un
2 küp yaş maya
3 su bardağı ılık süt
yeterince tuz
Yapılışı
Unu yoğurma kabına alalım .
mayaları bir kâse de süt ile karıştıralım .Unun ortasını havuz gibi açalım ve karıtıdığımız mayalı sütü dökelim.Tuzunuda ilave edip güzelce yoğuralım..Hamur nekadar çok yogun yoğrulursa okadar çok iyi olur ;)
Yoğrulan hamuru üzerini örtüp sicak bir ortamda mayalanmasını sağlayın.Ben üzerini örtüpfında mayalıyorum fırın kapağını kapatım fırını çalıştırmadan ;)
Hamur iki katlanı ise mayasısı gelmiş demektir.Mayalanan hamurdan avcunuzun içini dolduracak kadar hamur koparıp bezeleyin yani yuvarlayın.Tatlı tabagı büyüklüğün de bir parmak kalınlığında oklavayla un serperek açın.Tezagahı unlayın ve açtığınız hamurları dizin ve tekrar kabarmasını sağlayan.Pizza tavası, teflon tava yada silex de önlü arkalı pişirin ;)
Afiyet olsun
No Comment to " BAZLAMA TARIFI "