Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

BAYRAM ÇÖREĞİ

Gülo'nun Bayram çöreği

Malzemelerimiz..


  • 2 latte macchiato bardağı ılık süt (600 ml )
  • 1 latte macchiato bardağı sıvı yağ
  • 2 yumrta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küp yaş naya (42 g)
  • 1 yemek k. tuz
  • 1 tatlı k.şeker
  • 1 kilo un
Yapılışı


  • Un hariç
  • Derin bir kabın için de tüm malzemeleri tel çırpıcıyla çırpıp 1 kilo unun içine döküp yoğuralım
  • 30 dakika üzeri kapalı şekil de dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzdan bezeler alıp yağlanmış kelepçeli kalıba ( cembere) dizelim 
  • ve tekrar 1 saat dinlendirelim.
  • ben fırında dinlendiriyorum..
  • Mayalanan hamura fırça yardımıyla yumurta sürüp üzerine azuya göre çörek otu serpistirin. 
  • 240 derece önce den ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
  • Ele yapışan bir hamur oluyor un ile  bezeleyin..
  • Afiyetler olsun..





PAYLAŞ:

No Comment to " BAYRAM ÇÖREĞİ "