BAYRAM ÇÖREĞİ
Gülo'nun Bayram çöreğiMalzemelerimiz..
- 2 latte macchiato bardağı ılık süt (600 ml )
- 1 latte macchiato bardağı sıvı yağ
- 2 yumrta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küp yaş naya (42 g)
- 1 yemek k. tuz
- 1 tatlı k.şeker
- 1 kilo un
- Un hariç
- Derin bir kabın için de tüm malzemeleri tel çırpıcıyla çırpıp 1 kilo unun içine döküp yoğuralım
- 30 dakika üzeri kapalı şekil de dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzdan bezeler alıp yağlanmış kelepçeli kalıba ( cembere) dizelim
- ve tekrar 1 saat dinlendirelim.
- ben fırında dinlendiriyorum..
- Mayalanan hamura fırça yardımıyla yumurta sürüp üzerine azuya göre çörek otu serpistirin.
- 240 derece önce den ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
- Ele yapışan bir hamur oluyor un ile bezeleyin..
- Afiyetler olsun..
No Comment to " BAYRAM ÇÖREĞİ "