KIYMALI PİDE
Kıymalı pide
370 ml ılık süt
1 küp yaş maya (42 g )
1 yemek kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
660 gr un
Yapılışı
Maya,süt ,tuz ve şeker tel çırpıcıyla çırpılır .Un eklenir ve yoğrulur. Mayalanan hamurdan portakal buyukluğun de beze alınır 22 cm büyüklüğün de acılır ve kıymalı harcınızla yağlanır çift taraflı kapatılır ortası açık kalır .Üzerine yumurta sürülür 220 derece fırında pişirilir.
İç malzemesi
250 gr orta yağlı kıyma
1 büyük kuru soğan (rendelenmis)
1 tane sivri biber (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı domates salçası
Yeterince tuz
1 çay bardağı soguk su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığ kara biber ve antep pul biberi
1 avuş kıyılmış maydanoz
1 tane rendelmiş domates
Hepsini karıstırın arzuya göre acısı size kalmış .
No Comment to " KIYMALI PİDE "