Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

PAMUK ÇÖREK ( EKMEK )

Resim yazısı ekle
Gülo usulu pamuk çörek ( ekmek )


Inanın denemeye değer ;)  pamuk gibi yumuşacık  bir çörek  .Facebook grubumda üyelerin de denediği pamuk çörek  dilden dile dolaştı..
Arkadaşlarıma yapmıştım beş çayına , ertesi gün sabah kahvaltısında yedik pamuk gibiydi :)  Poğaça yapamıyorum diyen bayanlar hemen denesin ;)

















Mutlaka deneyin derim hiç pişman olmayacaksınız

■600 gr ılık süt 


■ 1 kilo Un

■2 küp yaş maya


■1 1/2  yemek kaşığı tuz


■4 yemek kaşığı şeker


■140 ml zeytin yağı ( ayçiçek sıvı yağ değil .ZEYTİN YAĞ OLACAK )



yapılışı

■■■■■


Bu malzemeleri tel çırpıcıyla maya eriyene dek köpürterek çırpın ve 1kilo unu ilave edin ve yoğurun.

30 dakika hamuru dinlendirdikten sonra istediğiniz şekil de şekil verip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsinize dizin.Ben fırına tepsileri koyup 1 saat tepsi mayası yaptım ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Üzerine hiç bisey surmedim ben .Ama tercih sizin...

Afiyet olsun

 not -

Ele yapışan bir hamur oluyor elinizi una bulayıp bezeleyin ve sekil verirken de elinizi una bulayın..





PAYLAŞ:

1 yorum to ''PAMUK ÇÖREK ( EKMEK ) "

ADD COMMENT
  1. Süper bir tarif, defalarca yaptım, çocukluğumda yediğim poğaçaları gibi. Teşekkürler

    YanıtlaSil