Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

YOĞURTLU KIYMALI SOSLU ERİŞTE

Erişteyi kim sevmez 'ki ? 
Her türlüsü ayrı lezzetli olur.
Kavrulmuş sekerlisi üzerin 'ceviz serpilmişi .Teryağlı biberlisi vada yoğurtlu soslusu ..Hepsi de mükemmel olur.Annecim ramazan aylarında şekerlisini yapardı .Annem de anneannem den öğrenip yaptığı yemekleri olurdu.Nur için de yatsın Ayşe ebem benim..Mutfağı çok lezzetli olurdu onun .Ah nasılda özlediiiiim mekanı çennet olsun.Her yaz tatilin de memleketimize gittiğimiz de uğrar kalırdık yanlarında ..Höşmerimi ,eriştesi ,helvası bir ayrı lezzetli olurdu :( 
Ben her pişirdiğim de eristeyi rahmetli anneannem gelir aklıma..
Hadi kolay gelsin yapanlara bize de afiyet olsun ;)

Malzemeler 
-------------------


1 yemek tapağı dolusu hazır yada ev yapımı erişte 

Su ve tuz 


sarmısaklı yoğurt

Sosu için 

100 g kıyma 

2 yemek kaşığı tereyağ 

1 adet domates

1 adet sivri biber 

1 avuç dolusu kıyılmış maydanoz 

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı kaynar su 

tuz,bulbiber 


Yapılışı

2 litre suyu tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz.Kaynayan suya biraz tuz ekleyip eristeleri ekliyoruz ve yumsayana dek pişiriyoruz.Bu arada sarmisaklı yoğurdu hazırlıyoruz..2 diş sarmısak ezip 1 buçuk yemek tabağı dolusu yoğurdu  derin bir kaba alıp hafif sulanırıp çırpıyoruz..Biraz tuz ve pul biber  serpip tatlandırıyoruz.Sosumuza geçiyoruz ..Tavaya kıymayı alıyoruz ve tereyağ ekleyip kıymamız suyunu çekerek kıymamızı kavuruyoruz.Domates ,biber ,maydanozu sudan geçirip incecik doğrayıp kıymaya ekleyip salçayla karıştırıyoruz .Tuzunu ,biberi de ekleyip kaynar su ekleyip hafif ateste pisiriyoruz..Yaklaşık 15-20 dakika pişecek..
Erişteyi süzgeçten geçirip soguk su dökerek üzerine süzgeçi salayarak suyunu atıyoruz ve sarmısaklı yoğurda ekleyip karıştırıyoruz.Eristemizi tabağa alıp üzerine sosu döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun ;)




PAYLAŞ:

No Comment to " YOĞURTLU KIYMALI SOSLU ERİŞTE "