FINDIK LAHMACUN TARİFİ
Hepininizi kocaman selamlıyorum değerli takipçilerim.Bugün günlerden pazartesi ve cocukların almanyada paskalya ( Osterferien ) tatili .Ev halkına çok sık olmasada hamur işlerinden en çok yaptığım fındık lahmacun olur.Ufak ve porsyonluk olduğu için çok severler..Laf aramızda ama ben tatil de bu bebelerle nasıl bas edecem yaaaa :(
Hergün evde oldukları için çeneleri durmayacak..Pasta,börek,çörek artık mutfaktan çıkmak yok anlaşılan..
Fındık lahmacun tarifi
Malzemeler
Hamuru için
1 kilo un
1 adet yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
yeterince ılık süt ve süt karışımı ( yaklaşık 3 su bardağı )
harcı için malzemeler
200 g yağlı iki kez çekilmiş dana kıyma
1 baş kuru soğan
1 adet sivri biber
1 avuç dolusu maydanoz
1 tutam dereotu
1 adet olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı soguk su
yeterin ce tuz,pul biber
Yapılışı
Hamuru için yoğurma kabınıza tüm malzemeleri alın ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin ..Üzerini örtün hamurun ve iki kat olana kadar bekleyin.Bu arada siz üzerine süreceğiniz harcınızı hazırlayın..
Kıyma hariç tüm malzeleri soğanı kabuğunu soyun diger malzemeleri sudan geçirin ve rondonuzda ufaltın..Sonra kıymayla bulusturun ve karıştırarak cıvık bir harç elde edin..Hamurun üzerine kolayca yağlayacağınız bir harç olması gerekiyor.Hamurunuz mayalamış ise cevizden biraz daha büyük bezeler alıyoruz ve her birini tatlı tabağından biraz daha ufak olacak sekilde un serperek merdaneyle açıyoruz.Kıymalı karçtan birer kaşık alıp yağlıyoruz..İşlemi bittene dek tekrarlayıp silex yada pizza tavasında pişiriyoruz.
Afiyet olsun
No Comment to " FINDIK LAHMACUN TARİFİ "