SİLEX DE KÜNEFE TARİFİ
Es selamün aleyküm değerli takipçilerim
Yıllardır sanalda bir künefedir gidiyor :)))
genelde paylaşan arkadaşlarımız Hatay iskenderun antakyalılar
Her evde hatayda künefe tepsisi olur derler ..Gelen misafirlerine mutlaka künefe ikram ederlermiş :))
Benim evim de ne künefe tepsisi nede bakır tavası var ..Ama silex'im var :)
Fırında,tavada yapardım künefeyi ilk geçen sene silex de denedim harika olmuştu bloguma eklemeyi unutmuştum..Bugün ev halkına künefe yaptım silex de siz dostlarıma da yayınladım umarım sizlerde çok beğenirsiniz inanın bana çok pratik ve lezzetli oluyor .. kapağını kapattığınızda Presliyor ve incecik oluyor tam kıvamında yani ...Bütün siteleri ve blogları gezindim bu ve paylaşanı bulamadım :))) İlk olarak demek ki silex de künefe yapanlardanım dedim :)
Yapanlara kolay gelsin
Malzemleri
300 g künefelik kadayıf
200 g Mozzarella
100 g tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 damla limon suyu
Yapılışı
Evvela şerbetini bir gün önceden yapıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz ..Bu yöntem şerbetinizin koyu olmasını sağlıyor ve künefe daha nefis oluyor..
Tel kadayıf elinizle sip dileyerek harmanlıyoruz ve tereyağına kısık ayarda Ocak'ta eritiyoruz 1 tatlı kaşığı pekmez ekleyip tel kadayıf ilave ediyoruz..Yağı kadayıfa elimizle iyi'ce yediriyoruz..Silexe yağlı kağıt serip kadayıfın yarısını silexe yayıyoruz üzerine Mozzarella dizip geri kalan kadayifi da elimizle bastirarak yayiyoruz ve silexin kapağını kapattıp altı ,üzeri pişene dek orta hararette pişiriyoruz
Kızaran künefelerimizi porsiyonluk kesiyoruz üzerine şerbet gezdirip arzuya göre antep yada herhangi bi fıstık serpiyoruz afiyetle yiyoruz..
Afiyet olsun
Not
Silex in telini çıkarıyoruz yani telsiz pişiriyoruz
No Comment to " SİLEX DE KÜNEFE TARİFİ "