ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ ( GÜLCAN UÇAR )
Almanya'dan hepinizi sevgi dolu selamlıyorum değerli takipçerim.Bir kaç gündür ev halkı bir çerkezdir gidiyor :))))Ha bugün , ha yarın yapacağım diye oyaladım.Kısmet bugüneymiş dostlarım..Çerkez tavuğunu her türlü denedim .Patatesli , havuçlu ve farklı bahartlarlada tatlandırdım.Benim favorim bu dedim sade sarmısaklı ve kavrulnuş ekmek dedim..
Eviniz de bayatlamış ekmeklerinizi tost aletiniz de yada fırında kızartın inanın muhteşem olacak tadı demedi gulo demeyin :))))))
Haydin bize afiyet olsun tabii size de ;)
Çerkez tavuğu tarifi
Malzemeler
■ 1 adet tavuk
■ tuz
■ 1 adet orta boy kuru soğan
■ 1.5 litre su
■ 5 dilim bayat ekmek
■ 4 diş sarmısak
■ 1 su bardak çeviz içi
■ 2 yemek kaşığı tereyağ
■ bir miktar damak tatlınıza göre acı yada tatlı kırmızı pul biber
■ Ekmekleri ıslatmakiçin 2 .5 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı
Tavuğumuzun içini dışını bol sudan geçirip temizleyip tencereye alalım üzerini kapatacak kadar su ekleyip tuz ve soğan soyup onuda ikiye kesip ekleyelim ve tavuk pişmesini sağlıyalım.Ben düdüklü de pişirdim ama düdüklüsü olmayan normal tencere de pişirebilir.
Ekmek dilimlerimizi tost yada fırında kızartıp , sarmısakları kabuğunu soyup kavrulmus ekmekle robdoya alalım ve ufalayalım.Ufalanmış ekmeği uygun bir kaba alalım.Pişmiş tavuk etimizi kemiğindem ayıralım eti siftiluyelim .Tavuğun suyundan ekmeklerin üzerine gezdirip çatal yardımı ile karıştiralım damak tadınıza göre tuz ekleyerek tatlandırın ve parçalayıp didiklediğiniz tavukları üzerine ekleyip tekrar çatal yardımıyle ezerek düzleyin ..Üzeri için tavaya iki yemek kaşığı tereyağ eritip biberi ekleyin hafif yakıp tavuğunuzun üzerine gezdirin ve ceviz içiyle süsleyin..
Afiyet olsun
TAVUK EŞLİĞİN DE HAŞLANMIŞ SOĞANIDA TAVUK SUYU ILE EZEBİLİRSİNİZ AYRI BIR TAT VERİYOR :)
No Comment to " ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ ( GÜLCAN UÇAR ) "