PAÇAVRA BÖREĞİ TARİFİ
Paçavra Böreği
Gurbetçilere bu böreği siddetle oneriyorum.Malum bizim hazir yufkalarimiz lastik gibi ve çok kalin.Ama bu börekle dışı kıtır kıtır içi ise su böreği gibi yumuşacik olcak.Ustelik çok basit.
malzemeler
-- 4 adet yufka
-- 2 sub sut
-- 4 yumurta
-- yarim su b siviyag
Maydanoz
-- Beyaz peynir
Tuz
Sut,yumurta ve sivi yagi derin bir kapta karistirin.icine peniri ve maydanozuda dograyin.Son olarak yufkalari elinizle kucuk kucuk koparin ve bunuda malzemeye katin.Tuzunu ekleyin iyice karistirin.Yufkalar sosu cekince yagkanmis tepsiye koyun ve 175° firinda uzeri kizarana kadar bekletin.
Afiyet sifa olsun.
Beş çayınıza yada kahvaltı sofranıza mis gibi hazırlayabileceğiniz enfes , pratik bir börek diyebilirim.
Tarif için Fatma kaya Arslan hanıma teşekkür ederiz
No Comment to " PAÇAVRA BÖREĞİ TARİFİ "