TOPRAK KÂSE DE MORINA FILETO TARIFI KAPELJAU FILETS
Eveeeeet değerli takipciler ..Bütün siteleri gezindim toprak kâse de morina tarifi için malesef birPaprikale bulamadım.Neyse yapanlardan ilki olayım dedimmm :) Ve kolları sıvayıp sihirli mutfağıma girdim ;)6 portionluk kâselerim ve 1.5 litreli büyük boy güveçlik tencerem vardı onlara 1 kilo morina filetolarımızı pay ettik.
Buyrun tarifimize bir göz atalım ;)
Toprak kâse de morina fileto tarifi
Malzemelerimiz
● 1 kilo morina fileto
( kapeljau filets )
● 2 adet domates
● 10 diş sarmısak
● 3 adet yemeklik biber yada 1 adet paprika
● 2 büyü kuru soğan
● 2 adet taze limon
sosu için gerekli malzememiz
--------------------------------------------------
● 4 yemek kaşığı domates salçası
● yarım su bardağı zaytin yağı
● tuz , karabiber, kırmızı pul biber
● 1 1/2 su bardağı sicak kaynamış su
YAPILIŞI
----------------
Filetomuzu 3 parmak kalınlığında dograyıp kâselere pay ediyoruz 1 kilo 6 altı adet kâse için çok geliyor .Varsa geri kalan morina balığınızı ayrı geniş bir kaba alabilirsiniz ben öyle yaptım..Soğanı soyup halka, halka dorayalım kaselere dizelim .Biberi yıkayıp yemeklik doğrayalım ..Domatesi yıkayalım yuvarlak doğrayalım bunlarıda kâsemize pay edip üzerine limonumuzu yuvarlak kesip onuda pay edip sosumuzu hazırlayalım.
Zeytin yağımızı ufak bir tencere de ısıtalım.Salça ilave edip hafif komusu gelene dek kavuralım .Tuzu biberi ve suyu ilave edip bir taşım kanattıp doğranmış samısakları her bir kâseye birer adet minicik doğrayalım.Sosundan yarımşar kepçe gezdirelim geri kalan sosu ben diğer kaba boşaltım.1 kilo fileto fazla geldi 6 adet ufak boy kâselere.kâselere..Üzerine en yüksek derece de pişirelim.
Afiyet olsun
Viel
Spaß
No Comment to " TOPRAK KÂSE DE MORINA FILETO TARIFI KAPELJAU FILETS "