PATLICAN KURUSU SARMASI TARIFI
Sevgiyle selamlıyorum sizi değerli okuyucalarım.
Sizlere bu gün yapmış olduğum kuru patlican sarmasını yayınlamak istedim.Patlican yada biber kurusu hangi yöre de sıklıça sarılır dediğim de :) eminim herkez sahip çıkacaktır ;)
Benceeeee Türkiyemin her yerin de kurutulur ve sarılır ;) Örneğin benim yörem bu lezzeti her düğun de yapar ..Ben öyle hatırlıyorum.Hatta bizim orda yufka ekmekle dürüm yapılır .
Yöresel yemeğimizi tatmanızı isterim..
Buyrun geçelem tarifimize şöyle bir göz atalalım..
Tarifi'nin Malzemeleri
Uzunlamasına kurutulmuş patlıcan
Kurutulmuş biber
İçi için
250 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
ve 2 yemek kaşığı tepeleme pirinç
Pul biber, karabiber, tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçasıKuru
2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı kaynar su
Patlıcan Sarması Tarifi'nin Yapılışı
Önce patlıcanları, sonra biberleri sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. içi için malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Toparlanıncaya kadar yoğuruyoruz 5 dakika kadar. Haşlanan patlıcan ve biberlere sarıp sıkı şekilde tencereye yerleştirip üstünü tabakla kapatıyoruz. Tereyağ ve zeytin yağ ısıtıp Salçalı suyu döküp bir taşım kaynattıp patlican sarmamıza ilave ediyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Salçalı su tabağın üstünde olacak.
- not -
Ben üzerine irice domates ,soğan ,biber doğradim sosu üzerine gezdirdim.Ama tercih meselesi ;)
Afiyet olsun.
Patlican kurusu sarması nasıl yapılır ?
---------------------------------------------------------------
Resim yazısı ekle |
No Comment to " PATLICAN KURUSU SARMASI TARIFI "