Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

MILFÖY ELMALI GÜL SARMASI TARIFI

Dışarısı buz gibi soğuk kar yağdı ve içimizi ısıtacak çay , kahve ve sicak içecek eşliğin de hani tatlıda arıyoruz.Ben özellikle kış aylarında tarçınlı pasta , kek ve tatlıları çok severim :)  Bugün de öyle bir tatlı aradım ki  :)  pratik ama çabuk olsun dedim..İşte aklıma böyle bir sey geldi  :)  Görüntü muhteşem ..Hele evi saran oku varyaaaa  :))))  işte sanki eve bi sicaklık veren..Huzur veren bir koku ..
Haydin tarife canlar hep beraber ne dersiniz  ;)



Milföy elmalı gül sarması




























ResiM
Malzemeler
----------------------

■  12 adet milföy

■ 1 adet potakalın suyu  ( sıkılmış ) 

■ 2 adet elma 

■ 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 

■ miktarı size kalmış tarçın

■ kuru üzüm

ve milföy hamuru açmak için un
üzeri için pudra şekeri


Yapılışı
--------------


milföy hamurumuzu incecik uzunlamasına açıyoruz birazda enine ve 3 eşit şeritlere kesiyoruz.2 adet elmamızı kabuğunu soyup içini oyuyoruz ve salatalık rendesi ile incecik rendeleyip 1 adet portakalı suyunu sıkıp ona yatırıyoruz.Milföy hamurumuza elmayı tarçın, fındı ve uzum kurusu serpip sarıyoruz.İşlemi tekrarlıyoruz ve muffin kalıplarına yağlı kâğıt yada muffin kâğıdı serip hamurlarımızı yerleştırıp 180  derece de yavaş yavaş kızarana dek pişiriyoruz.Pişen milföy gül samamıza pudra şekeri serpip servis ediyoruz ..Sicacık mis gibi çay yada kahve eşliğinde  ;) 
Aslında vanilya dondurmasıda fena olmaz  :) 
































PAYLAŞ:

No Comment to " MILFÖY ELMALI GÜL SARMASI TARIFI "