Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KÜRT PILAVI TARIFI ( KIRŞEHIR )

Kürt pilavı dediklerin de ben kürtler yapar sanmıştım :-D
Meher kırşehir yöresine aitmiş bu eşsiz lezzet.İlk kardeşimin hanımı Melekcimin baba evineyamiştim.
Elazığlı olduğudan  ailesinin pilavı ismi kürt pilavı herhal de dedim yani aklıma öyle gelmişti :)
Ve zamanla bizim yöreye ait olduğunu öğrendim.Sizlerin de bu lezzeti tatmanızı isterim mis gibi tereyağlı bulgur pilavını ;) etli , tavuklu yada köfteyle servis edebilirsiniz ..
Geçelimmi tarifimize ?
Buyrun o hal de  ;)




Kürt pilavi nasıl yapılır



Gerekli malzemeler
----------------------------------


* 3 yemek kaşığı tereyağ

* 3 su bardağı pilavlık bulgur

* 3 su bardağı kaynar su

* tuz ve kırmızı pul biber




Yapılışı
--------------


Pilavlık tencerenize önce tereyağımızı alalım.Eritelim ve bulgurumuzu ilave edip tahta kaşık ile kavuralım 2 dakika.Suyu tuzu ve biberi ilave edelim önce harlı ısıda fokurdatıp altını ocağın orta ayara getirip tencerenin kapağını kapatalım.Pilav göz , göz olunca suyunu çekince ocağın altını kapatıp 10 dakika demlendirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun
--------------------














PAYLAŞ:

No Comment to " KÜRT PILAVI TARIFI ( KIRŞEHIR ) "