Scroll To Top
Son Yazılar
Blogger tarafından desteklenmektedir.

KISIR TARIFI




Oğluşumun okul toplantısına yapmıştım kısırı..
Alman arkadaşlar bayılıyor türk mutfağına , özellikle de kısıra ;)
Ben tane , tane dökümlü kısır seviyorum arkadaşlar.Siz de tane , tane kısır istiyorsanız buyrun beraber yiyelim :) hmmmmm nefis olmuş yavvv









Kısır  tarifi



Yapılışı


1 kilo ince bulguru resimde ki gibi kaynar suyla ıslayıp kapatıyorum suyunu çekene dek..Fazla olmasın suyu ben dokumlu seviyorum..Soguduktan sonra bi tavada 1/2 s.b sıvı yağ ince kıyılmış 1 tane kuru soğan 1/ 2/1 su bardagı kuru naneyi kavurup 5 yemek kasigi dolusu salcayi ilave edip biberini tuzunu atip kavurdum..biraz soguk su ekleyip sulandirdim.bulgura iyiiiiice yedirdim..En son maydanoz sivri biber tercih sizin evinizde ne varsa ekleyin ornegin derotu haşlanmış  misir paprika biber vs.





PAYLAŞ:

No Comment to " KISIR TARIFI "